Nueva Jerusalén De wil van God

Iglesia la nueva jerusalem

“Word niet gelijkvormig aan deze wereld, maar word getransformeerd door de vernieuwing van uw denken, zodat u kunt bewijzen wat de goede, aanvaardbare en volmaakte wil van God is.” Romeinen 12:2

De huidige tijd dwingt ons tot een tegengestelde natuur, tot een ongekende spirituele en morele ongevoeligheid. Regeringen geloven dat ze de controle hebben verloren over de waarden en moraal die ons tot betere mensen maken.

De recente wetten over kwesties als abortus, het gebruik van anticonceptiepillen door 16-jarige meisjes zonder de noodzaak van toestemming van de ouders en het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht, zijn tastbare bewijzen van de onmacht en het falen ervan in het licht van wat de maatschappij noemt “nieuwe moraal” en die wordt op grillige wijze opgelegd, als een usurpator (veroveraar), die zichzelf “mensenrecht” noemt.

Christelijke jaartelling

Sinds de eerste eeuw van de christelijke jaartelling is er echter een profetische oproep aan ons gedaan, een oproep om ons niet te conformeren, maar om onszelf te transformeren door de vernieuwing van onze redenering.

Het is een oproep om de resultaten van acties te begrijpen, te vergelijken, te beoordelen, om werken uit te lokken of af te leiden op basis van wat de ervaring leert. Zodat we op deze manier, en zonder enige twijfel, bevestigen dat Gods plan niet alleen de ziel behaagt en vrede en geluk voortbrengt, maar dat het perfect, volkomen compleet en verenigbaar is met de behoeften van onze natuur.

Open-Bijbel
Kruis

De zoektocht naar de kennis van God

De zoektocht naar de kennis van God wordt in deze tijd absoluut noodzakelijk. Omdat? Want alles zal van kwaad tot erger gaan. (Mat. 12:45; 2 Tim. 3:13) Het is noodzakelijk om terug te keren naar de bron van het leven waar alleen wij tevreden kunnen zijn (Jer. 2:13). Mensen zijn verwaand geworden in hun redeneringen, waardoor het begrip van velen wordt vertroebeld (Romeinen 1:21). Om deze reden komt Gods rechtvaardige oordeel over degenen die op zulke manieren volharden.

Er schuilt geen vrijheid of vrede in de ongeremdheid van een beschadigde en corrupte menselijke natuur. Deze natuur moet getransformeerd worden, en die transformatie vindt plaats in een werkelijk begrip van wie God is. We moeten daarom die nieuwe DIMENSIE binnengaan, die niets anders is dan gehoorzaamheid aan het advies waartegen we door zijn woord bezwaar hebben gemaakt.

De barmhartige God

‘Maar als u van daaruit de Heer, uw God, zoekt, zult u Hem vinden, als u Hem met geheel uw hart en met geheel uw ziel zoekt. Wanneer u in nood verkeert en al deze dingen u overvallen, als u zich in de laatste dagen tot de Heer, uw God, wendt en zijn stem hoort; want de Heer, uw God, is een barmhartige God; Hij zal u niet in de steek laten, noch u vernietigen, noch het verbond vergeten dat hij uw vaderen heeft gezworen” (Deut. 4:29-31 ).